Hundproblem, utredning och träning

För att komma tillrätta med problem med hundens beteende är det viktigt att behandla orsaken och inte bara symtomen. Ofta finns det flera faktorer som ligger bakom ett problembeteende. Det är därför viktigt att träffa hunden och hela hundens familj. Vid vårt möte går vi igenom problemet, när det uppstod, i vilka situationer osv. Vi går också igenom er vardag, rutiner, regler, hundens aktiviteter, speciella händelser i hundens liv, hur hälsan har varit mm.

Men er berättelse som grund gör jag en en analys av problemens ursprung, vad som upprätthåller beteendet samt hur man ska komma tillrätta med problemet. Denna analysen får ni skriftligt tillsammans med ett personligt utformat träningsprogram. Ni får också en genomgång av analysen och en förklaring till övningarna i träningsprogrammet.

Vårt första möte för utredning tar ca 1,5  timme, därefter ses vi igen ca 1 timme för genomgång av analys och träningsprogram. Vill ni sedan ha hjälp med träningen, ytterligare träningsråd mm så bokar vi tider för detta, antal gånger beror på vad vi kommer överens om att du och din hund behöver. Mellan våra träffar har vill jag gärna följa hur det går i träningen via telefon eller t ex epost.

Framgångarna i träningen är framför allt beroende på er tid, förutsättningar och engagemang för träningen. Det är ni som tränar er hund med stöd, hjälp och coaching av Problemhundskonsulten.

Känner du att du har någon form av problem med din hund – vänta inte för länge innan du går till en Problemhundskonsult.