Om mig

Jag heter Ann Sahlman och bor i Kungsör med min man Sven. Tillsammans äger vi två Spanska vattenhundar, Chanja och Ria. Vi har också två vuxna barn och fem barnbarn. Jag är pensionär efter att ha arbetat som gymnasielärare. Hundar har alltid funnits med i mitt liv, ända sedan jag som liten delade koja med farfars jakthundar. Under många år var det dock hästar som var mitt stora fritidsintresse, hunden fanns med som en familjemedlem. Vi bodde många år på landsbygden och hade då Golden retriver. När vi sedan flyttade till samhället, Kungsör, vår dotter skaffade hästgård och tog över huvudansvaret för hästarna, så blev det utrymme för en ny hund. Av en slump träffade vi på spanska vattenhundar i flera olika sammanhang och fastnade för rasen. Vår första Perro Chanja, har sedan lärt mig otroligt mycket. På köpet blev jag utbildad instruktör inom Brukshundklubben, aktiv i styrelsen för Kungörs Brukshundklubb under flera år och var då ansvarig för klubben rasutvecklingssektor. Jag håller valp-, allmänlydnads- och rallykurser mm. Jag har också  utbildat mig till klickertränare inom Canis under Chanjas unghundsår.

Eftersom hund är så centralt för mig så startade jag 2016, en kennel med uppfödning av Perro de agua espanol i liten skala. En dröm som jag nu får möjlighet att förverkliga tack vare mina fina hundar.

Att vidareutbilda mig inom hund är det roligaste jag vet, jag tar alla chanser att få gå på bra kurser. Mitt senaste projekt var att genomgå en yrkesutbildning till Problemhundskonsult (hundpsykolog) hos Hundsteg. Detta blev jag klar med i april 2018 och har nu startat företaget HundBra. Min senaste utbildning är till Dogalärare.

Ann med Chanj och Ria